На Сумщині поліція розшукує псевдобанкірів, які за одну добу видурили у громадян десятки тисяч гривень

29.01.2024

Із заявою про злочин до Сумського районного управління поліції звернулася 58-річна жителька обласного центру та повідомила, що стала жертвою шахрайства. Як з’ясувалося, у вихідний день їй зателефонував невідомий чоловік та, представившись працівником служби безпеки банку, заявив, що «було помічено незрозумілу транзакцію з її банківського рахунку, та щоб скасувати підозрілу операцію потрібно перерахувати грошові кошти на інший рахунок, а після встановлення “шахрая” грошові кошти повернуться назад на картку».

Виконуючи вказівки невідомого, жінка, зі своєї банківської картки, перерахувала грошові кошти в сумі 29 200 гривень на вказаний їй банківський рахунок. А згодом, коли «банкір» перестав з нею спілкуватися, зрозуміла, що її одурили.

Вчора увечері до Роменського райвідділу поліції звернулася 60-річна жінка та повідомила, що теж стала жертвою шахрая. Як виявилося, пів години тому їй зателефонував чоловік, який назвався представником банку, повідомив про блокування її банківської картки та додав, що для розблокування необхідно надати певну інформацію. Роменчанка погодилася та повідомила невідомому секретні дані своєї банківської картки, після чого з неї було знято гроші в сумі 13 288 гривень.

За подібною схемою аферисти одурили вчора й 57-річну жінку з обласного центру та викрали у неї банківського карткового рахунку 5 600 гривень заощаджень. Зрозумівши, що стала жертвою злочину, жінка викликала поліцію.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали розшук злочинців.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: