Наглядова рада оцінила роботу ректора СНАУ

29.01.2024

26 січня 2024 року в Сумському національному аграрному університеті відбулося засідання Наглядової ради. У залі були присутні шість представників ради, а також три долучилися онлайн. Основним питанням порядку денного став звіт ректора університету Володимира Ладики за 2023 календарний рік. Таким чином 2024 рік розпочався підбиттям підсумків за минулий та окресленням подальших перспектив у колі досвідчених у різних галузях діячів.

Відкриваючи засідання, голова наглядової ради, віце-президент Національної академії аграрних наук України Юрій Лупенко, зазначив:

«Маємо сьогодні дійсно історичне засідання Наглядової ради закладу освіти, адже воно збігається із закінченням контрактних зобов’язань діючого ректора. Ми підіб’ємо підсумки, щоб побудувати нові плани».

Очільник закликав присутніх активно долучитися до обговорення результатів звіту.

У ході доповіді про результати роботи ректор Сумського національного аграрного університету Володимир Ладика зупинився на питаннях набору студентів, місці закладу у всеукраїнських та світових рейтингах, науковій і грантовій роботі, відкритті нових освітніх програм, покращенні матеріально-технічної бази, тощо. Особливу увагу Володимир Іванович приділив проблемі фінансових надходжень і витрат, що викликало бурхливе обговорення у присутніх. Приміром, лише від господарської діяльності, а саме реалізації продукції виробничих підрозділів, опалення наближених житлових будинків, функціонування комбінату громадського харчування, університету вдалося отримати додаткових 16 мільйонів гривень.

За результатами звіту роботу ректора та всього колективу Сумського НАУ було визнано задовільною одноголосно. Кожен з членів Наглядової ради мав можливість висловити свою думку про діяльність університету. Зокрема, Ольга Трофімцева, випускниця Путивльського фахового коледжу СНАУ та в минулому очільниця Міністерства аграрної політики та продовольства України, відзначила, що пишається закладом вищої освіти, де кожен співробітник титанічно працює на користь аграрної освіти і науки:

«Університет робить просто неймовірні речі в умовах війни. У мене немає інших слів крім того, що я дійсно пишаюся СНАУ, пишаюся його фаховими коледжами. Велика Вам повага і подяка всім, хто долучений до розвитку закладу освіти».

У свою чергу Володимир БИКОВ, директор Департаменту містобудування та архітектури Сумської обласної військової адміністрації, заступник голови Наглядової ради, розповів про неймовірно талановитих студентів Сумського НАУ, які вже під час навчання мають мотивацію працювати, практикуватися, займатися наукою. Згадав і участь у конкурсі щодо реконструкції площі Незалежності в Сумах, під час якого проєкт наших здобувачів посів лідерські позиції, й ініціативу СНАУ щодо реконструкції пам’яток архітектури.

Члени Наглядової ради також обговорили наказ Міністерства освіти і науки України «Про оголошення виборів ректора у Сумському національному аграрному університеті» та підтримали рішення трудового колективу закладу щодо клопотання перед Міністерством освіти і науки України про призначення виконуючим обов’язків діючого ректора до проведення виборів.

Після закінчення засідання члени Наглядової ради оглянули нові сучасні аудиторії факультетів агротехнологій та природокористування і економіки та менеджменту, а також обладнані укриття для безпеки студентів.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: