На Сумщині підбили підсумки спортивного 2023 року

30.01.2024

Про підсумки спортивного 2023 року, досягнення сумських спортсменів і тренерів та плани на поточний рік розповів на брифінгу начальник управління молоді та спорту Сумської обласної військової адміністрації Євген Походня.

«У непростих умовах воєнного стану заняття спортом є своєрідним інструментом психологічного розвантаження та підтримки ментального здоров’я. Через постійні загрози ракетних обстрілів з боку росії, відчуття тривоги створення умов для занять руховою активністю, проведення спортивних заходів і змагань є надзвичайно важливим завданням, – зазначив Євген Походня. – Попри усі труднощі та перешкоди, у 2023 році відбулося 49 обласних змагань серед спортсменів різних вікових категорій у 18 олімпійських та 15 неолімпійських дисциплінах. У заходах взяли участь майже три тисячі спортсменів».

Крім того, за його словами, Сумщина потужно представлена у національних збірних. Минулоріч до складу збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту увійшли 476 спортсменів з Сумщини, котрі гідно представляли область та державу на міжнародній спортивній арені.

У 2023 році спортсмени області вибороли 1306 медалей на 139 всеукраїнських та 57 міжнародних змаганнях, серед яких – 464 золоті, 412 срібні та 430 бронзових. Фізкультурними організаціями області підготовлено 61 майстер спорту України, 12 майстрів спорту України міжнародного класу. 1 тренер отримав звання «Заслужений тренер України».

«Одним із головних чинників, завдяки якому Сумщина має такі високі спортивні досягнення, є належна увага обласної влади до функціонування та розвитку закладів фізичної культури та спорту. Тож завдяки такій підтримці усі установи спортивної галузі регіону у поточному році працюватимуть у повному обсязі. Адже вихованці спортивних шкіл області – це фундамент нації – здорової, сильної, цілеспрямованої», – наголосив керівник управління.

За його словами, у минулому році Сумщина вражала своїми перемогами в біатлоні, здобувши перше місце у всеукраїнському рейтингу цього спорту. Крім того, за рейтингом Федерації легкої атлетики України, Сумщина займає третє місце серед інших областей у цьому виді спорту. Наша область представлена у складі збірної команди України на IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх і вже принесла бронзу до загальної скарбнички. 9 спортсменів області входять до складу спортсменів-кандидатів на участь у майбутніх ХХХІІІ літніх Олімпійських Ігор 2024 року.

Це свідчить про потужні спортивні традиції в області, високий рівень підготовки спортсменів, ефективну роботу тренерів та велику увагу, яку приділяють фізичному вихованню та розвитку спорту на Сумщині.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: