На Сумщині за рік російська армія вбила 63 цивільних, у тому числі 4 дітей

30.01.2024

Під головуванням керівника Сумської обласної прокуратури Олександра Панченка відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Сумської області щодо стану протидії злочинності, у тому числі її корупційним та організованим проявам у 2023 році.

Правоохоронними органами області у взаємодії з іншими суб’єктами протидії злочинності досягнуто певних результатів щодо забезпечення законності та правопорядку в регіоні. Зокрема у 2023 році слідчими та дізнавачами органів поліції області розслідувалось 41 570 кримінальних проваджень. Викрито 15 організованих злочинних угруповань. За вчинення особливо тяжких і тяжких злочинів повідомлено про підозру 3027 особам.

Водночас триває системна робота щодо документування та розслідування злочинів Російської Федерації. За фактом порушення законів та звичаїв війни, у тому числі, поєднані з умисним вбивством, у 2023 році зареєстровано 951 кримінальне правопорушення. За вказаний період загинуло 63 цивільні особи, з них 4 дітей. Встановлено 6 російських військовослужбовців, які під час окупації вчиняли злочини проти мирного населення. 7 військових РФ отримали вироки заочно (5 осіб – по 10 років позбавлення волі, 2 особи – по 11 років позбавлення волі).

За підсумками координаційної наради визначено першочергові заходи щодо підвищення рівня координації та ефективності запобігання і протидії злочинності, у тому числі її корупційним та організованим проявам, в умовах воєнного часу.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: