Сумчанина ошукали майже на 23 тисячі з паливними брикетами

31.01.2024

Кожного дня до поліції звертаються громадяни, які під час спроби придбати той чи інший товар у приватних осіб в мережі Інтернет, залишаються і без товару, і без грошей.

В Сумах у пастку шахраїв потрапила 37-річна жінка. Вона повідомила поліцейським, що ще місяць тому, в соціальній мережі Інстаграм, хотіла придбати фен. Жінка заплатила за товар 3375 гривень, отримала посилку, проте виявила відмінності з товаром, що замовляла. Через це звернулась до продавця з проханням обміняти річ або повернути грошові кошти. Але й до нині їй ні товар не замінили, ні кошти не повернули.

Від дій аферистів постраждала ще одна жителька обласного центру. Вирішивши купити WI-FI роутер на сайті оголошень ОЛХ, жінка втратила майже п’ять тисяч гривень після того, як перейшла за надісланим їй у Вайбері посиланням для оформлення ОЛХ-доставки та ввела там всю необхідну інформацію про себе.

Молодий житель Сум на сайті оголошень ОЛХ знайшов інформацію про продаж паливних брикетів. Ціна йому здалася приємною, тож громадянин і перерахував на вказаний йому банківський рахунок гроші в сумі 22 800 гривень. Пройшло кілька днів, а товар чоловік так і не отримав. Та й «продавець» на зв’язок з ним більше не виходив.

Житель Шостки у соціальній мережі Фейсбук знайшов інформацію про можливість недорого придбати свердлильний верстат. Чоловік зв’язався з продавцем та вніс за обладнання передоплату в сумі 1300 гривень. Після отримання грошей на картку «продавець» перестав виходити на зв’язок з покупцем. Громадянин зрозумів, що його ошукали та звернувся за допомогою до поліції.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: