У Сумській ОВА обговорили з аграріями актуальні питання підтримки військових

01.02.2024

Мова йшла про взаємодію сільськогосподарських підприємств області із військовими формуваннями та внесок аграріїв у посилення обороноздатності регіону

Учасники зустрічі обговорили варіанти створення централізованого механізму співпраці із військовими. Зокрема, ініціювали запровадження матеріального резерву чи фінансового фонду, де б могли акумулюватися ресурси, внесені аграріями, заактовані документально, підтверджені для податкової звітності тощо.

Це дозволить прозоро та ефективно організувати надання допомоги армії та забезпечення додаткових потреб захисників, а також виключити випадки спекулювання на темі підтримки військових.

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх відзначив патріотичну позицію аграріїв області, їх неоціненний внесок у наближення спільної перемоги та подякував за висловлені пропозиції.

«Знаю вашу відкритість і готовність прийти на допомогу нашим захисникам. Завдяки вам, в тому числі, було закрито чимало важливих потреб. Будемо детально розглядати озвучені вами ідеї, щоб в подальшому випрацювати дієвий механізм, унеможливити зловживання на зборі допомоги військовим та убезпечити вас від ризиків», – акцентував він.

Також під час зустрічі обговорювались земельні питання, виплати паїв та оподаткування земель, що знаходяться у дво-, пятикілометровій зоні, а також бронювання працівників сільськогосподарської галузі.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: