У Сумах зухвалий водій ледь не задавив поліцейського

02.02.2024

Історія трапилася ще влітку. 1 червня один із екіпажів поліцейського патруля об’їздив прилеглі території по вул. Заливній у Сумах. Біля будинку № 13 інспектори побачили авто – синю «Honda Accord», яка із включеним двигуном стояла біля під’їзду і перешкоджала руху транспортних засобів.

Правоохоронці підійшли до автомобіля, за кермом якого знаходився молодик, представилися та повідомили водієві про вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП. Вони запропонували водію заглушити автомобіль і вийти з нього. Однак хлопець ніяк не відреагував на законну вимогу інспектора та в категоричній формі відмовився. Начальник екіпажу повторив вимогу. Водій же натомість, щоб уникнути відповідальності, рушив із місця і наїхав на іншого правоохоронця, який знаходився ліворуч від авто…

Поліцейський упав на крило автомобіля, але водій не зупинився, а продовжив їхати. Правоохоронець прохав зупинитись, але марно: водій рухався далі, тим самим створюючи загрозу життю та здоров’ю поліціянта. А зрештою таки зупинився.

На щастя, поліцейський не постраждав, а от водію довелось відповідати в суді. Молодик перед правоохоронцем вибачився, і інспектор погодився укласти угоду про примирення, відповідно до якої правопорушник визнав свою винуватість у вчиненні кримінального порушення в повному обсязі та відшкодував завдану шкоду. Суд ухвалив рішення визнати водія винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 342 КК України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), і призначити йому узгоджене покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8500 грн. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: