Нардеп Тетяна Скрипка ініціює створення соціальної пекарні на Сумщині за прикладом Івано-Франківщини

02.02.2024

Народний депутат Тетяна Скрипка пропонує перейняти на Сумщині досвід створення соціальної пекарні, яким може похвалитися Івано-Франківщина. Там проєкт запрацював за активної допомоги Угорщини. За словами парламентарки, реалізацію цієї важливої для людей ініціативи у Сумській області також фінансово підтримає угорська сторона. Залишається визначитися із приміщенням і  знайти бажаючих взятися за роботу.  Від себе ж народна обраниця обіцяє уважний супровід, адже переконана, що соціальна пекарня дійсно необхідна для нашого регіону.

«Запашний хліб, зроблений з душею. Що може бути смачніше? Соціальну пекарню, де вироби роздаватимуть нужденним, відкрили в Івано-Франківську.

Ініціатором стала релігійна громада, тож приміщення знайшли у церкві святого пророка Іллі УГКЦ.

Проєкт «Соціальна пекарня» реалізується за сприяння Міністерства закордонних справ Угорщини, Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород та Фонд Чисті Серцем.

Така ж пекарня, де частину хліба роздаватимуть людям, що опинилися у скрутному становищі, а частину – продаватимуть, аби мати можливість і далі робити добру справу, – має з’явитися і на Сумщині. Фінансову підтримку у придбанні необхідного пекарського обладнання гарантує угорська сторона. Справа за малим – знайти приміщення та охочих займатися такою справою у прикордонні.

Сподіваюся, що релігійні громади виявлять ініціативу. У свою чергу обіцяю підтримку і супровід у реалізації соціального проєкту», – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, нардеп Тетяна Скрипка також домовилася із дипломатами Угорщини про підтримку ініціативи зі створення літнього безпекового табору для маленьких українців. Як наголошує парламентарка, такий простір дасть змогу поєднати змістовний відпочинок та цікаве навчання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: