УВКБ ООН продовжує реалізувати проєкти на Сумщині

02.02.2024

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх обговорив із представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців подальшу співпрацю у наданні допомоги ВПО та постраждалому від військових дій населенню.

Очільник області подякував міжнародним партнерам за суттєву підтримку Сумщини у час дії воєнного стану та висловив сподівання на продовження плідного співробітництва.

«Ваша допомога вкрай важлива і дієва, завдяки чому вдалося вже реалізувати багато проєктів. Ви активно долучалися до надання генераторів для пунктів незламності, забезпечення дровами незахищених верств населення на прикордонні. Неоціненним є внесок ваших партнерів у повернення наших громадян на рідну землю, забезпечення логістики тощо. Це в першу чергу потрібно для безпеки і підтримки людей», – зазначив він.

Так, за словами представників УВКБ ООН, організація продовжує в нашій області ряд проєктів, зокрема з ремонту пошкодженого житла, планує надавати будівельні матеріали для відновлення вільних будинків у громадах, передбачених для внутрішньо переміщених осіб. В наявності також є ресурс генераторів різної потужності, модульних будинків. Є можливість надання психологічної допомоги громадянам.

Гості розповіли, що вони відвідали Кролевець, Шостку та Конотоп – міста, які упродовж січня постраждали від ворожих обстрілів, де також мають намір долучатися до проведення швидкого відновлення.

Сторони домовилися узгоджувати свої дії для ефективної організації допомоги. Зокрема, для донорів вкрай важлива допомога Сумської ОВА у зборі інформації та визначенні актуальних потреб у громадах щодо спрямування того чи іншого виду допомоги.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: