У Лебедині попрощалися із загиблим військовим Сергієм Кудласевичем

03.02.2024

Сьогодні, 3 лютого, в Лебедині попрощалися ще з одним загиблим військовослужбовцем, захисником України – Героєм, який повернувся на щиті – Сергієм Андрійовичем Кудласевичем.

Сергій народився 15 червня 1982 року у місті Києві, там здобув освіту та фах. Згодом переїхав жити до Чернігова, де працював автомеханіком. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення Російської Федерації, добровільно вступив до лав однієї з бригад Територіальної Оборони Чернігівщини у складі Збройних сил України.

З перших днів війни, з повною рішучістю, не задумуючись, взяв до рук зброю та боронив рідну землю від рук клятого ворога… Мав нагороди «За хоробрість у бою», «За оборону рідної держави», «Незламним».

Перебуваючи на ротації у Лебедині, Сергій познайомився із майбутньою дружиною. Через кілька місяців вони одружилися. Потім Сергія перевели до однієї із десантно-штурмових бригад Збройних сил України, у складі якої він і боронив Україну до останнього свого подиху, перебуваючи на посаді навідника аеромобільного відділення аеромобільного взводу аеромобільної роти аеромобільного батальйону.

Загинув захисник України біля населеного пункту Кліщіївка Донецької області 23 січня 2024 року, мужньо виконуючи бойове завдання.

Хоробрий, добрий, рішучий, мужній, справжній… Люблячий чоловік, брат, син. У Сергія залишилась дружина та рідна сестра. Йому назавжди 41…

Церемонія прощання з полеглим захисником розпочалася у Свято – Троїцькій Успенській церкві. Далі траурна процесія рушила центральними вулицями Лебедина до місця поховання загиблого. Військовослужбовця пронесли крізь живий коридор. Люди схиляли голови і встеляли останній шлях Героя квітами.

Прощальне слово на місці поховання бійця виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко та начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) підполковник Ігор Ячменьов.

Жителі громади попрощалися з Сергієм Кудласевичем і під залпи почесної варти провели його в останню дорогу. Поховали військового на одному із місцевих кладовищ, разом з іншими Героями, які загинули за волю і незалежність України, повідомили в мерії Лебедина.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: