За вихідні чотирьох жителів Сумщини ошукали на 77 тисяч гривень

05.02.2024

Минулими вихідними до поліції Сумщини звернулися чотири мешканці області з повідомленнями щодо вчинення шахрайств. Зловмисники за допомогою вигаданих легенд змогли видурити у громадян близько 77 000 гривень.

До поліції звернулася мешканка Охтирки та повідомила, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником однієї з банківських установ. У телефонній розмові жінці повідомили, що її картковий рахунок намагалися зламати. У подальшому потерпіла почала отримувати смс-повідомлення про те, що з її банківської картки було знято грошові кошти.

Схожа ситуація сталася й з мешканкою обласного центру, якій псевдопрацівник банку повідомив, що у її акаунт в банківському мобільному застосунку намагалися увійти невідомі. Згодом, потерпіла зайшла у мобільний додаток, після чого їй почали надходити смс-повідомлення про зняття коштів з її рахунку.

У Липовій Долині заявник за допомогою сайту інтернет-оголошень розмістив інформацію про продаж товару. Згодом, чоловіку в одному з месенджерів надійшло повідомлення з пропозицією придбати товар та надіслано посилання на сервіс онлайн-доставки. Останній перейшов за посиланням, після цього з його картки було знято грошові кошти.

Подібний випадок стався й з мешканцем Шостки. Він розмістив оголошення про продаж товару, після чого отримав повідомлення від псевдопокупця з посиланням. Перейшовши за ним заявник вказав свої особисті дані та дані своєї банківської карти. Згодом, чоловік зайшов до свого банківського мобільного додатку та виявив, що з його вищевказаної карти зникли гроші.

За даними фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Розпочато досудове розслідування.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: