ПРООН планує реалізувати у 6 громадах Сумщини пілотний проєкт з підтримки ветеранів

06.02.2024

Загальний бюджет програми – 1,6 млн доларів США, що покривається за рахунок донора – Уряду Нідерландів.

Цей проєкт сконцентрований на підтримці ветеранів, членів їх родин та ветеранської спільноти, в тому числі, через громаду і громадянське суспільство. Тому ряд грантів передбачено спрямувати на ветеранів, а частина буде орієнтована на громаду для організації такої допомоги.

 Керівниця напряму «Громадська безпека та соціальна згуртованість» Федеріка Діспенца підкреслила, що програма передбачає не просто підтримку ветеранів, як групи, а запровадження системного підходу у роботі з громадами.

«Ми хочемо бути інклюзивними і включати ветеранів у суспільні реінтеграційні процеси, через взаємодію з громадами і громадським сектором. Тому наше завдання – не лише підтримати ветеранів, допомогти у подальшій реінтеграції у суспільство, а й підготувати громади, щоб вони були спроможні надати весь комплекс допомоги ветеранам та ветеранським спільнотам», – прокоментувала вона.

Як зауважив голова Сумської ОВА Володимир Артюх, Сумщина зацікавлена у якісній реалізації даного проєкту, адже ветеранська політика сьогодні є одним із пріоритетів країни і області.

Разом з тим, компонент міжнародної підтримки має тісно корелюватися із державницькою позицією та нагальними потребами суспільства. Тож у цьому проєкті мають бути передбачені роль і місце помічників ветеранів, через яких наразі держава забезпечує комплексну підтримку захисників, які повертаються до цивільного життя.

Найближчим часом Сумська ОВА та ПРООН мають визначитися із переліком 6 громад, де буде розпочато реалізацію проєкту.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: