“Щоб тільки ми перемогли”: у Сумах 12-річний хлопчик займається волонтерством

06.02.2024

Євгенію Чепульському 12 років і він плете маскувальні сітки, кавери та вироби ручної роботи у волонтерському осередку благодійного фонду “Ми тут – Північний форпост”. Хлопець розповів, чому він допомагає українським військовим.

Євген навчається в сьомому класі і понад пів року займається волонтерством.

“Щоб тільки ми перемогли. Ми плетемо сітки, а ще я почав робити кавери. Якщо навчитися, це легко”, – говорить Євген Чепульський.

Ідею пошиття каверів для військових хлопець підгледів у інтернеті.

“Ось один з каверів. Ми його шиємо для касок, щоб на них одягати і шити його приблизно пів дня”, – каже хлопчик.

“Душа радіє, що в нас є такі діти. Він просто унікальний. Він дійсно, при його віці, він уміє все. І було величезне здивування, коли вони з Ірою Бузовською принесли машинку зі складу. Вона стояла там і ми її не використовували. Це була абсолютно його ініціатива”, – розповів волонтер Володимир Бойко.

Дорослі волонтери прагнуть всіляко підтримати хлопчика. Саме під її керівництвом Ольги Завади хлопчик опанував мистецтво виготовлення каверів.

“Він освоїв всі види нашої діяльності. Плести сітки, зв’язувати їх, скручувати. А коли принесли нам оці кавери, у нього з’явилось бажання зробити самим такий кавер. Ми розмітили з ним, оце все його малюнки, він сам у нас, як технолог”, – зазначає

Ольга Звада.

За словами волонтерів, за майже 2 роки роботи осередку, вони сплели понад 20 тисяч метрів квадратних сіток. Свій посильний внесок у цю роботу зробив і Женя. За його словами, займатися волонтерством і допомагати ЗСУ він планує і надалі.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: