Мешканці Ворожби розповіли про російські удари по місту внаслідок яких загинув чоловік

06.02.2024

5 лютого армія РФ завдала ударів з РСЗВ “Град” по Ворожбі  — загинув 39-річний чоловік, поранення отримали його мати та ще один мешканець. Місцеві розповіли  про російські удари по місту.

Загиблий 39-річний мешканець Ворожби був працівником “Укртелеком”, він займався відновленням ліній електромереж, розповів Ворожбянський міський голова Андрій Дружченко. 5 лютого, повернувшись додому, чоловік потрапив під обстріл та загинув на місці. Його мати та ще один місцевий мешканець, які разом знаходились на подвір’ї, отримали травми.

Мешканець Ворожби Олександр Щукін розповів, що був знайомий з батьком загиблого чоловіка.

“Його батько працював на залізниці, помер від інсульту. Хороша людина. Сім’я порядна. Мама загиблого працювала на базарі в лабораторії”, – згадує Олександр Щукін.

Колега загиблого Оксана Шапошник розповідає, що чоловік працював провідним інженером. Востаннє вони говорили 5 лютого.

“Він завжди показував себе відповідальним, якщо за порадою зверталася — завжди допомагав. Хвилин 30 пройшло, як я з ним спілкувалась, все… Тут не передати словами”, – говорить пані Оксана.

У чоловіка лишився син.

Сусід загиблого — Василь Михайлович згадує: “Я прибіг сюди — Сєрьожка лежить, він ще живий був”.

Під час російських ударів мешканка Анастасія спочатку перебувала у будинку. Говорить, що поки добігли до підвалу, вже були влучання.

“Десь годині о 17 прилетіли “Гради”. Ми ж потім одразу повибігали сюди. Я до сусіда підійшла, а його вбило. Я його побачила, пульс спробувала поміряти, а його вже не було”, – згадує Анастасія Золодух.

У її оселі є пошкодження: повилітали вікна у будинку та літній кухні, пошкоджені шифер та паркан. За словами Анастасії, це були перші “прильоти” на їхній вулиці.

Будинок мешканки Олени Ходич теж зазнав пошкоджень.

“Десь вентилятор випав на кухні, із сарая шибка випала, з душу скло випало”, – говорить Олена Ходич.

Наразі у місті усувають наслідки російських ударів. За словами Андрія Дружченка, електроенергію у Ворожбі відновили.

“Сьогодні зранку почали відновлювати житлові будинки, постраждалі господарчі споруди разом з місцевими жителями, Ворожбянською міською радою, працівниками комунальних підприємств, місцевою пожежною охороною, Білопільською пожежною частиною. Я думаю, до кінця цього дня частково приведуть до ладу і житлові будинки, газові служби. “Сумиобленерго”, Білопільський РЕМ і Білопільський цех газогосподарства свою роботу зробили”, – зазначає міський голова.

5 лютого у місті полагодили газогони. Зараз працює Білопільський цех газогосподарства для того, щоб відновити тепло у домівках, що зазнали пошкоджень.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: