На Сумщині на обласні заклади не вистачає більше ніж 250 мільйонів

08.02.2024

На засіданні постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Сумської облради розглянули звернення керівників підприємств, установ та закладів, що перебувають у спільній власності сіл, селищ, міст Сумської області, щодо недостатності фінансового ресурсу і проблем із забезпеченням повноцінного функціонування закладів.

Депутати занепокоєні таким станом справ, бо незабезпеченість фінансами на захищені видатки у закладах  складає понад 250 млн грн. Тож на засідання комісії запросили керівництво обласної військової адміністрації та департаменту фінансів ОДА. Депутати обговорили стан забезпечення захищених видатків у 2024 році. Особливу увагу приділили питанням фінансування об’єктів соціального захисту, зокрема забезпеченню харчуванням і медикаментами інтернатних закладів.

Говорили про необхідність винайти кошти, аби покрити всі видатки. Особливий акцент робили на тих закладах, які через обстріли мусили евакуюватися. У підсумку вирішили провести спільне засідання двох комісій – бюджетної та з питань охорони здоров’я і соцзахисту населення з обов’язковим заслуховуванням директора департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської ОДА. Попередньо, воно відбудеться вже наступного тижня.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: