Сумчанину, житло якого постраждало від від вибуху, не вдалося отримати компенсацію

09.02.2024

На особистий прийом до заступниці начальника Сумської ОВА Марії Зонової звернувся мешканець міста Суми, чиє житло зазнало пошкоджень внаслідок ударної хвилі від вибуху, з питанням щодо отримання допомоги у заміні балконних вікон та рам або виплаті компенсації.

За словами заявника, у 2022 році він самостійно здійснив ремонт пошкодженої рами балкону та через ЦНАП подав інформаційне повідомлення в «Дію» щодо пошкодженого майна. На думку заявника, подане інформаційне повідомлення в «Дію» мало бути підставою для отримання компенсації від держави в рамках програми «єВідновлення».

Вислухавши заявника, Марія Зонова розповіла про існуючий порядок щодо участі у програмі «єВідновлення», вказала на припущені заявником помилки, при спробі отримання послуги та надала рекомендації щодо подальшого вирішення порушеного у зверненні питання.

«Проблема полягає в тому, що ви не дотримались процедури подання заявки на участь у програмі, яка складається з двох етапів. Перший етап – подання інформаційного повідомлення про пошкоджене майно, другий етап подання заявки на участь в програмі «єВідновлення». Під час першого звернення до ЦНАПу ви подали інформаційне повідомлення про пошкоджене внаслідок бойових дій майно, але не виконали наступні кроки», – сказала вона.

За її словами, тепер заявнику необхідно подати заявку на участь в програмі «єВідновлення» із зазначенням відповідних даних, переконатися, що пошкоджений об’єкт внесено в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, відкрити спеціальний рахунок для зарахування компенсації. Строк розгляду заяви складає не більше 30 календарних днів з дня її подання.

«Програма «єВідновлення» надає можливість отримати компенсацію до 200 тис. грн. на відновлення пошкодженого майна, яку можна витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми. Тому Вам необхідно скористатися цією можливістю та звернутися до ЦНАПу задля завершення процедури подання заявки», – додала вона.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: