Нардеп Микола Задорожній – про спірні питання закону про мобілізацію: «Потрібно унормувати правила гри і мінімально політизувати процес»

09.02.2024

Народний депутат Микола Задорожній відреагував на численні звернення громадян, які він отримує від жителів області щодо закону про мобілізацію. Найчастіше парламентаря запитували про збереження відстрочки для аспірантів та рідних людей з інвалідністю, тож він вирішив висловити особисту думку з цього приводу:

«1. Щодо аспірантів, підтримую збереження діючих норм, молодих науковців треба підтримати! Окремо, вважаю, що бути так званим «ухилянтом» серед цієї категорії здобувачів освіти вкрай важко!

2. Щодо опікунів, людей що доглядають за рідними людьми з інвалідністю, то моя позиція – відстрочку має отримати один опікун, це треба унормувати, наприклад людина яка потребує догляду сама обирає серед родичів першого порядку! В цій категорії, на жаль, багато зловживань!» – написав Микола Задорожній у Фейсбуці.

Народний депутат також вважає за необхідне унормувати «економічне бронювання», аби знайти баланс між інтересами тих, хто захищає на фронті, та тими, хто створює економіку країни і платить податки, за які утримуються Сили Оборони.

Крім того, Микола Задорожній вирішив дізнатися думку жителів Сумщини,   чи варто вводити додаткову, до діючих норм бронювання – коли підприємство, незалежно від виду діяльності, може забронювати критично важливого працівника, сплачуючи щомісяця додатковий військовий збір.

Наразі оборюється версія про  20 тис.грн на місяць і не більше половини працівників, хоча є і інші варіації.

Окремо парламентар наголосив на важливості військової підготовки населення в нинішніх умовах.

« Тому можу говорити за себе, за два останні роки двічі проходив одноденну дополігонну підготовку на симуляторах і тренажерах , де навчався поводитися зі зброєю! Стрілецька зброя, гранатомети, ПТРК, ПЗРК (на фото)

Вважаю, що варто пройти таке навчання всім громадянам України і бути готовим до спротиву, не залежно від статі і залежно від реального стану здоров’я!

Наразі така можливість є далеко не в кожній громаді, сподіваюсь, що найближчим часом це зміниться на краще!

Нам потрібно максимально збалансовано унормувати правила гри, та мінімально політизувати цей процес!

Ситуація наразі така, що всі задоволені бути не зможуть! А перемагати треба!» – наголосив Микола Задорожній.

Нагадаємо, нардеп Микола Задорожній анонсував програму безкоштовного лікування командою фахівців із Франції для поранених бійців із травмами щелепно-лицьової ділянки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: