В Охтирці невідомі потруїли собак

10.02.2024

Про це у фейсбуці написала місцева жителька Наталія Леденева.

“Якесь постійне зло в Охтирці — місті-Герої знову вбивства. Знову 299 стаття КК України “Жорстоке поводження з тваринами” – масове отруєння тварин, тепер вже в присутності малолітніх. Ось так реагують живодери на безкарність — продовжують відбирати життя тварин… жорстоко, болісно.

Не можу викласти відео предсмертних конвульсій хвостика. Я, доросла людина, не можу цього зробити, не тому, що мені шкода вас, які це побачать, а тому що я не можу на це дивитися… Ну за що це їм? Коли ви, виродки, які вбивають тварин, виздихаєте? Чому ви ще дихаєте? Гине нація… прекрасна, мужня, яка вас, потвор, захищає. А ви…

Сумська обласна прокуратура будь ласка, зверніть увагу, поліція роками ігнорувала або недоопрацьовувала заяви щодо жорстокого поводження з тваринами, і ось результати! Бл*ха, та зробіть же що-небудь!”

Про це також написала охтирська волонтерка Олена Литовченко:

“Знову потруїли собак, на цей раз – Армійська, 80.

Знову серед білого дня, на очах у десятків дітей і дорослих. З трьох отруєних лише одну вдалося врятувати, але потвора, яка це зробила, хай не радіє, бо скоро буде: карма, бумеранг, Божа кара! Тоді вже не треба питати: “За що?”

Сьогодні я була приємно здивована, хоча й приводу радіти нема, але той факт, що собак рятувало більше двох десятків людей – гріє душу! Люди є і вони поруч!

Зупинялися перехожі, пропонували допомогу, прибігли мешканці інших будинків, бо вільних рук не вистачало, аби колоти, разів зо п’ять різні люди бігали по аптеках, тому що наявних ліків не вистачало! Навіть таксі довелося викликати, аби привезли препарати з центру міста, бо на Дачному ми вигребли усе, що було в наявності у всіх аптеках!

Запам’яталось, як маленький хлопчик, поперед мами мчав стрімголов з ліками у руках, аби швидше врятувати дворового улюбленця! Діти зупинялися, плакали і питали, що з собакою, переживаючи за неї!

Різний контингент, різний вік, різний статус, але ціль одна – ВРЯТУВАТИ! Усі не шкодували часу, та зусиль, грошей (було витрачено близько 1500 грн) та навіть власної крові, травмуючись через швидкість і бажання скоріше допомогти!

Дуже вдячна усім та кожному, хто доклав зусиль, аби зробити добру справу, хоча добро завжди робити важче, ніж не робити нічого, або сіяти біль!

Поліція забрала трупи собак на експертизу!

Багато хто з присутніх людей не зможе сьогодні, а можливо й не тільки сьогодні нормально спати, через отриманий стрес!

Але сьогоднішня ситуація довела те, що разом ми таки – сила, ми зробили усе можливе, аби врятувати!

Добро є і воно переможе!”

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: