У Сумах відбувся чемпіонат області з греплінгу та панкратіону

10.02.2024

Чемпіонат Сумської області з греплінгу та панкратіону відбувся 9 лютого у Сумах. На килим вийшли спортсмени від десяти років і старші.

Максим Артюх тренує юнаків і дівчат у місті Тростянець. У Суми він привіз двадцять спортсменів. Говорить заняття спортом виховують юних.

“Ми намагаємось добитися кращого. Для нас результат не особливо важливий. Хочеться, але не особливо головний. Для нас важливо, щоб діти займалися правильними речами. У цьому випадку — спортом”, — говорить Максим Артюх.

Спортсменів з Бурині на чемпіонат області привіз Олексій Сахненко. Минулого року, говорить Олексій, йому вдалось виховати низку спортсменів найвищого ґатунку.

“Ми взяли три кубки України, бронзу привезли з чемпіонату світу. Жуков Вадим став там “бронзовим” призером. Чемпіонів України багато маємо, призерів, рік був плідним”, — говорить Олексій Сахненко.

Понад десять спортсменів представляли на обласному турнірі сумський клуб “Балу”. Тренує їх Володимир Стрельченко.

“У першій же віковій групі (2004-2006 року народження) ми здобули “золото”. Дуже приємно, дуже гарний старт. Цей чемпіонат є відбором до чемпіонату України. Тому поки я задоволений. Хлопці в фіналах є і різних вікових групах, тобто йдемо нормально”, — говорить Володимир Стрельченко.

Про те, за що ще крім медалей боротимуться спортсмени, розповів голова обласної федерації грепплінгу Сергій Чередніченко:

“Відбувається традиційний чемпіонат області. Він є відбірковим на чемпіонат України який відбудеться у березні в Одесі. Поводимо відбір серед юнаків старших, серед юніорів (U-20) та також дорослих з греплінгу. А також сьогодні буде проводитись відбір з панкратіону серед вікової групи 2009-2010 роки народження”.

На сумський килим виходили близько двохсот греплерів та панкратіастів зі всієї області. Спортсмени Максима Артюха у підсумку здобули сім “золотих” медалей, шість “срібних” і дев’ять “бронзових”.

Вихованці Олексія Сахненка вибороли три “золота” та “срібло”. Підопічні Володимира Стрельченка залишили у Сумах “золото”, три “срібла” і п’ять “бронзових” нагород.

Всього протягом змагального дня спортсмени розіграли тридцять комплектів нагород – 20 у греплінгу і 10 у панкратіоні.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: