Мешканці Дружби оговтуються після ворожого авіаудару

10.02.2024

10 лютого російські військові нанесли авіаудар по місту Дружба.

Російські військові скинули чотири керовані авіабомби на центральну частину Дружби. В результаті вибухів пошкоджені щонайменше чотири багатоквартирні будинки та приватні домоволодіння. Бомбардування міста розпочалось близько одинадцятої ранку, розповіла Валентина, місцева жителька.

Сиділа на кухні, як раптом впала шафа, виходжу у залу, а там немає жодного цілого вікна. Тільки вийшла з зали у коридор, як другий приліт і я впала. Якось долізла до дверей і чую, що сусідка Оля плаче, що теж все попадало. У нас всі вікна вибиті, пічку розвалило, всі шафи відкриті, побиті двері.

Вибухами пошкоджені двоповерхівки, які були збудовані у 1929 році, сказав Володимир, місцевий житель.

Це старі будинки, де раніше переважно жили залізничники, а на даний час живуть пенсіонери, бо хтось виїхав, а хтось помер. Я приліг на диван перепочити, був у домашньому халаті і вдягнув на голову капюшон. Трішки задрімав, як вибух, я спочатку не зрозумів, що відбулось. Добре, що був у капюшоні, бо мені б скло обличчя порізало б. А потім ще один вибух, дружина на кухні закричала, бо готувала у той час.

Мешканець Дружби Юрій розповів, що в результаті бомбардування ніхто з його сусідів не постраждав.

Вийшов перекурити, а дружина саме підмітала. Чую гул, я ще подумав, що то літак. Потім зрозумів, що наближається, я дружину штовхнув у під’їзд. Вибух і все посипалось. Через хвилин п’ять, коли все стихло, я пішов до сусідів, Знову гул, я знову у під’їзд впав, а воно десь далі пролетіло.

На місці влучань працюють рятувальники, які допомагають людям розібрати завали та тимчасово забити вибиті вікна плівкою та ДСП. Мешканець міста Володимир говорить, що росіяни вже не вперше б’ють по місту, але вперше застосували керовані авіабомби.

Я йшов у гості до зятя, почув гул і став придивлятись. А коли вибухнуло, то ми з ним прибігли сюди, а тут ні балкону, ні скла, холодильник відкритий, все валяється. Тобто, як завжди.

Ударом пошкоджене місцеве промислове підприємство та пожежна частина повідомили в обласній адміністрації.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: