Артем Прима пропустить персьют на чемпіонаті світу з біатлону: як це пояснює тренер

11.02.2024

Біатлоніст Артем Прима пропустить гонку переслідування на чемпіонаті світу. Про це повідомив головний тренер збірної України Юрай Санітра в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону взяла участь у першій чоловічій гонці чемпіонату світу — чоловічому спринті. Найкращий результат показав Дмитро Підручний, який посів 21 місце.

Крім Підручного, за підсумками спринту до гонки переслідування відібралися ще два українці. Антон Дудченко з чистою стрільбою посів 39-те місце, а Артем Прима з трьома колами штрафу — 60-те.

Попри таке представництво, на гонку переслідування може вийти лише Підручний, про це повідомив головний тренер збірної України Юрай Санітра в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт. За словами тренера, таке рішення може бути ухвалене з врахуванням подальших стартів на чемпіонаті світу.

“Вранці ухвалимо рішення щодо того, хто буде виступати [у персьюті]. 100% Підручний, а ось по Дудченку та Примі ухвалимо рішення з врахуванням стартів, які на нас очікують. Зосередимося на індивідуальній гонці, а потім ще синглмікст, естафета. Гадаю, що Дмитро пробіжить такий старт [у гонці переслідування], який йому гарантує участь у масстарті” – сказав Санітра.

Оновлено: пізніше Юрай Санітра повідомив у ексклюзивному коментарі, що Артем Прима не бігтиме гонку переслідування. У персьюті візьмуть участь Дмитро Підручний та Антон Дудченко.

Гонка переслідування на чемпіонаті світу з біатлону відбудеться на наступний день після спринту — у неділю, 11 лютого (початок — о 18:05 за київським часом). Відставання у персьюті формується за підсумками спринту.

Відставання українців у персьюті ЧС з біатлону

21. Дмитро Підручний +2:05.0 хвилин

39. Антон Дудченко +2:59.8 хв

60. Артем Прима +3:37.4 хв

Після персьюту наступний старт за участі чоловіків на чемпіонаті світу пройде у середу, 14 лютого, індивідуальна гонка на 20 км. До кінця ЧС загалом відбудуться ще п’ять чоловічих стартів.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: