“З нулем замикати топ-40 — поганий результат”: Ексклюзивний коментар українського біатлоніста після спринту

11.02.2024

На чемпіонаті світу з біатлону-2024 завершилась перша чоловіча особиста гонка.

У спринті взяли участь чотири українці, найкращий результат показав Дмитро Підручний — 21-ше місце.

Антон Дудченко, який проводить четвертий ЧС у кар’єрі, не зміг покращити свій результат у спринті у порівнянні з минулорічною світовою першістю, коли став 21-м. Попри чисту роботу на вогневих рубежах, 27-річний біатлоніст фінішував 39-м.

Ходом на дистанції Дудченко став лише 63-м, поступившись, зокрема, партнерам по збірній Артему Примі і Тарасу Лесюку, які не пройшли у залікову зону. З чистою стрільбою Антон програв найшвидшому учаснику гонки — срібному призеру Йоганнесу Бьо — понад три хвилини.

Після гонки Дудченко дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, відзначивши, що незадоволений своїм результатом, а також фізичною формою протягом усього сезону. За словами біатлоніста, він розумів, що повільно пересувається по дистанції, тож намагався добре відстрілятись.

Про 39-те місце у спринті ЧС

“Звісно, що я незадоволений. Хіба що задоволений тим, що впорався зі стрільбою. З фізичною формою досить складна ситуація увесь сезон: так і не змогли нічого змінити. З нулем [замикати] топ-40, вважаю, що це дуже поганий результат. Дякую сервісу, були гарні лижі, попри складну погоду. Загалом незадоволений результатом, було важко по дистанції”.

У чому причина незадовільної фізичної форми

“Важко говорити, що зробили неправильно. Є якісь здогадки, але це лише здогадки. Не знаємо, який був би результат, якби зробили інакше. Тому не можу точно сказати причини цього, чому фізична форма така у цьому сезоні”.

Про стрільбу

“Розумів, що досить повільно пересуваюся по дистанції й чисто намагався відпрацювати на вогневих рубежах. Може, десь перестраховувався, але це виправдалося. Я був в останній групі, було мало людей на дистанції. Працював всю гонку сам”.

Про гонку переслідування

“Звісно, завжди хочеться покращити свої результати. Буду намагатися працювати на максимум, зробити все, що від мене залежить і що можу наразі. Віддати сили на 110%”.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: