Україна планує провести заміну на жіночу індивідуальну гонку ЧС-2024 з біатлону

11.02.2024

Відпочинок після трьох стартів поспіль нададуть Ірині Петренко.

Анна Кривонос стартує на чемпіонаті світу-2024 з біатлону з індивідуальної гонки. Заміну в складі жіночої збірної України в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт анонсував старший тренер команди Микола Зоц.

Досі 26-річна Кривонос залишалася поза заявкою класичної змішаної естафети та жіночого спринту, й відтак не могла відібратися до переслідування в неділю, 11 лютого. Найкращий результат у персьюті серед “синьо-жовтих” продемонструвала Христина Дмитренко — 26-те місце.

Найімовірніше, Кривонос замінить у заявці індивідуальної гонки Ірину Петренко. Зоц пояснив, що 31-річна біатлоністка перебувала в неоптимальних кондиціях під час гонки переслідування.

“[У Петренко] окістя позводило, з ногами проблеми є. […] І глянцю немає, де в неї зазвичай ця проблема. Треба буде дивитися”, — пояснив старший тренер.

За інформацією Суспільне Спорт, у складі України може відбутися і друга заміна.

Для Кривонос “індивідуалка” в Новому Месті стане другим у кар’єрі стартом на рівні чемпіонатів світу. У 2023 році в Обергофі українка брала участь саме в індивідуальній гонці та посіла тоді 85-ту сходинку.

Кривонос повернулася до складу основної збірної України напередодні світової першості — на етапі Кубка світу в Антгольці, де посіла 76-те місце короткої індивідуальної гонки. Після хвороби українка розпочинала 2024 рік на етапах Кубка IBU та двічі фінішувала в топ-10 італійського Ріднау: п’яте місце — у масстарті-60, дев’яте — у спринті.

Жіноча індивідуальна гонка ЧС-2024 стане єдиною в розкладі змагального дня вівторка, 13 лютого. Початок змагань — о 18:10 за київським часом.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: