Антон Дудченко – про чисту стрільбу в переслідуванні ЧС і найкращий результат сезону

11.02.2024

Ексклюзивний коментар Антона Дудченка після переслідування на чемпіонаті світу з біатлону.

Два потрапляння у залікову зону – так Антон Дудченко розпочав свій виступ на чемпіонаті світу-2024 з біатлону. Українець фінішував 39-м у спринті, після чого відіграв 14 позицій та показав 25-й результат у гонці переслідування.

За 30 пострілів у Новому Месті Антон не зробив жодного промаху, а в переслідування став одним з трьох атлетів, що не хибили на стрільбі. Це дозволило йому показати 12-й чистий час переслідування.

Після спринту Антон Дудченко в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт відзначав, що незадоволений своїм ходом і результатом. Після гонки переслідування 27-річний українець знайшов більше позитиву у своєму виступі, зокрема відзначив, що краще почувався і на дистанції.

Для Дудченка – 25-та позиція – це найкращий результат сезону. До цього він жодного разу не потрапляв у топ-30 найкращих, хоча в персьюті в Обергофі на етапі Кубка світу уже проводив гонку з 20 влучними вистрілами.

Про враження від гонки переслідування та точну стрільбу

“Дуже радий, що вдалося відпрацювати на вогневому рубежі. Можливо, стріляв не досить швидко, але намагався точно. Було й трішки краще по дистанції, але це ще не той стан, з яким можна боротися.

21 і 22 секунди на “стійках”? Думав, що трішки довше стріляв. Лежачи точно було довше, бо крутив поправку. А ось стоячи думав, що не так швидко. Але я радий, що мені вдалося так швидко відстріляти.

Були непрості погодні умови, тому розумів, що на “стійці” буде не так легко стріляти. Але я був радий, що лежачи вдалося чисто відстріляти. Тому налаштовувався, що десь трішки повільніше доведеться відпрацювати, дивитися по вітровому стану на стрільбищі. Не можу сказати, що два чисті вогневі рубежі додали впевненість на стрільбу стоячи — навпаки це була перевірка у психологічному стані, чи зможу я витримати наступні рубежі та пройти їх чисто”.

Про покращення ходу на дистанції упродовж гонки

“Додавав по дистанції? Намагався бігти рівно, бо гонка складалася з п’яти кіл. Це не спринт, де три кола. На останньому колі розумів, що тіло краще реагує на навантаження. Намагався триматися за суперників, що були попереду”.

Про проблемну стрільбу лежачи та подолання проблеми з нею

“Мені стрільба лежачи дається складно, відсоток гірший, бо на початку сезону взагалі мав великі проблеми з нею. Зараз наче виправили помилки, тож сподіваюся, що далі буде краще”.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: