На Сумщині на понад 10% зросла захворюваність на грип та ГРВІ

12.02.2024

На Сумщині на понад 10% зросла захворюваність на грип та ГРВІ. Зокрема втричі збільшилося хворих на грип. Про це повідомив головний державний санітарний лікар області Володимир Збаражський.

” Це дає можливість з обережністю зробити припущення про те, що підйом триватиме недовго. Проте це не виключає можливості другої хвилі захворюваності. Слід виокремити Охтирський район, де різко зросла кількість випадків у Тростянецькій громаді, за рахунок чого в цілому по району спостерігається експоненційний ріст хворих. Також найближчими тижнями може погіршитися ситуація у Шосткинському районі,”— повідомив Володимир Збаражський.

За його словами, на Сумщині зареєстровано 8041 випадок ГРВІ, що на 787 більше ніж минулого тижня. Кількість лабораторно підтверджених хворих на грип зменшилась з 44 до 34: 23 в Сумській міській, 8 в Миколаївській селищній, 1 в Охтирській міській, 2 в Білопільській міській ОТГ.

Утричі зросла кількість випадків грипу, діагностованих за клінічними ознаками: 113 в Сумській, 1 в Білопільській, 12 в Лебединській міських ОТГ.

Протягом тижня помер 72-річний чоловік з Сумської громади, не щеплений проти COVID-19 за останні 12 місяців.

Нагадаємо, через епідемічну ситуацію школярі Сум навчатимуться в школах дистанційно.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: