Поліцейський офіцер Хотінської громади розповів про наслідки авіаційного удару

12.02.2024

Вдень 9 лютого військові армії РФ скоїли черговий злочин проти України і її народу, скинувши з літаків одинадцять керованих авіабомб по прикордонних селах Хотінської і Юнаківської територіальних громад Сумської області. Ворог завдав руйнувань об’єктам цивільної інфраструктури, вбив трьох мирних людей і поранив ще чотирьох.

Одним з перших, хто прибув на допомогу місцевим мешканцям, туди де сталися влучання, був поліцейський офіцер Хотінської територіальної громади Сумського району Юрій Гамота.

Поліцейський говорить, що 500-кілограмова бомба вщент зруйнувала сільську майстерню, і під її завалами опинилося кілька людей середнього і старшого віку, які там працювали. Всі вони жителі села Кіндратівка.

«Я прибув на місце удару одразу після нальоту, біля руїн вже збиралися люди, що намагалися допомогти тим, хто був під завалами цегли і бетону. Звідти ми чули крики і стогін, тож змогли швидко з’ясувати де є живі та спільними зусиллями почали їх визволяти. Витягли чоловіка років 50-ти, його дуже затисло. В нього були переламані ребра і нога, проте людина була при свідомості. Обережно поклали його мені в службовий автомобіль, і я поїхав до Сум у лікарню. Весь час намагався розмовляти з пораненим, слідкував, аби той не втратив свідомість. На щастя, доправити чоловіка до медзакладу вдалось благополучно», – розповідає майор поліції Юрій Гамота.

Повертаючись назад, уже на в’їзді в обласний центр поліцейський зустрів карету швидкої, що везла ще одну жінку, яку дістали з-під завалів. Правоохоронець розвернувся і, включивши сирену та світлову сигналізацію, почав супроводжувати їх до лікарні.

Того дня вдалося врятувати чотирьох людей. На превеликий жаль, два чоловіки і жінка, які працювали в приміщенні першого поверху майстерні, загинули. З-під завалів їх тіла діставали вже співробітники ДСНС з застосуванням крана, бо брили були такими важкими, що вручну їх зрушити з місця було просто неможливо.

За кожен злочин, скоєний росією проти України і її народу, винні будуть покарані.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: