У Білопіллі попрощалися із захисником Валерієм Тесленком

12.02.2024

У Білопіллі провели в останню земну дорогу захисника України Валерія Тесленка.

Сьогодні, 12 лютого, Білопільська громада зустріла та провела до місця вічного спочинку сержанта, військовослужбовця 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського – Тесленка Валерія Олександровича, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Йому навіки 42…

Тесленко Валерій народився 5 березня 1981 року у Білопіллі. Тут закінчив загальноосвітню середню школу № 1. З 1998 по 1999 рік навчався в Іскрисківщинському професійно-технічному училищі та здобув спеціальність тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

З 1999 року проходив строкову службу в армії у військах спеціального призначення.

З 2004 по 2006 роки працював охоронцем у контрольно-ревізійному управлінні в м. Суми.

У 2014 році був мобілізований до Збройних сил України та брав участь у зоні проведення антитерористичної операції.

З 2017 по 2020 роки продовжив військову службу за контрактом.

У квітні 2022 року добровольцем став на захист рідної держави.

Був нагороджений відзнакою «За заслуги», медаллю Учасника бойових дій за захист Бахмутського рубежу та медаллю «Захисник України».

Загинув 3 лютого 2024 року, виконуючи військовий обов’язок, в населеному пункті Новодонецьке Волноваського району Донецької області.

У Захисника залишились дружина Наталія та двоє неповнолітніх дітей.

Валерій був щирим, добрим, життєрадісним, мав багато планів і мрій у житті, надзвичайно любив своїх дітей, племінників, дружину, родину і рідну землю… Був щирим другом. Любив тварин. Не боявся смерті і на війну пішов, щоб діти жили у вільній країні.

На честь Героя звучав Гімн України і військовий трикратний салют, який гучно пронизував небо, повідомили в мерії Білопілля.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: