“Не вважаю себе значно слабшою”. Анна Кривонос встановила рекорд в особистих гонках на другому старті в кар’єрі на ЧС

14.02.2024

Збірна України з біатлону завершила виступи в індивідуальній гонці чемпіонату світу. Найкращий результат продемонструвала Христина Дмитренко, яка восьмим місцем оновила особистий рекорд кар’єри, а також показала топвиступ усієї збірної України у сезоні 2023/24.

Крім Дмитренко, оновити особистий рекорд у кар’єрі вдалося ще одній українській біатлоністці, Анні Кривонос. Потрапивши до стартлисту на індивідуальну гонку замість Ірини Петренко, Кривонос припустилася лише однієї хиби та посіла 26-те місце.

Результат Кривонос став для неї найкращим у кар’єрі в особистих гонках як на рівні Кубка світу, так і на чемпіонатах світу. При цьому індивідуальна гонка у Новому Месті стала лише другою у кар’єрі біатлоністки на рівні чемпіонатів світу: дебютувала на цьому рівні Кривонос у 2023 році в Обергофі (посіла 85-те місце в “індивідуалці”).

“Мене сюди везли, знала, що буде лише один шанс, — розповідає біатлоністка в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт. — Налаштовувала себе психологічно всі ці дні, що тут була, і на тренуваннях, і на вогневих рубежах. Уявляла, що я на змаганнях: і погано стріляла, і добре. Більше психологічно намагалася підійти. Коли приїхала на останній рубіж, у мене перша гонка була — стріляла 0+0+0+2. І тут приїжджаю на останній, згадую про ці два, і думаю, “хоча б один, а не два”. Бо це буде така ж помилка, і це означатиме, що я не стала трішки краще, ніж на старті сезону”.

Чи повірила б у такий результат перед стартом індивідуальної гонки? Повірила б. Це гонка, бувають люди, яких ніколи не чутно та не видно. Просто стріляєш гарно, і вже якась нова людина, про яку ти навіть і не знав. З гарною стрільбою — повірила б”.

До складу на чемпіонат світу Кривонос потрапила після топрезультатів у гонках Кубка IBU — двічі фінішувала у топ-10. Водночас біатлоністка наголошує, що не вважає ці виступи якимись феєричними, бо здатна демонструвати й вищі результати.

“Як вплинули результати по ходу сезону на виступ на ЧС? Те, що я була п’ятою та дев’ятою на Кубку IBU — це не феєрія для мене, бо я вже була і в призах, і у квіткових церемоніях. Це так, просто гарний результат. Звісно, це не медаль, але гідний результат. Чи додалася впевненість з того часу? Я у своєму житті лише одного разу стріляла всі нулі в гонках з чотирьох рубежів — це був персьют на Кубку IBU. В індивідуальних гонках я так ще жодного разу не стріляла, максимум одна хиба”.

На попередніх двох особистих гонках (спринті та персьюті) від збірної України бігли лише чотири біатлоністки — Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Христина Петренко та Ірина Петренко. За словами Кривонос, вона не вважає себе суттєво гіршою за партнерок по команді, однак розуміє свій статус у команді.

“Просто так склалося, що на чемпіонаті світу лише чотири людини [на старт]. Я не вважаю себе значно слабшою, “п’ята нога України” (сміється). Це нормально, запасна — то й запасна. Хтось сильніший, хтось слабший, хтось і п’ятою має бути”.

Після індивідуальної гонки жіноча збірна України має ще три старти — одиночний мікст, жіночу естафету та масстарт. Кривонос не знає, чи виступить в одній з цих гонок, наголосивши, що мала від тренера персональні завдання на цей старт.

“Задачі? Це від тренера залежить, що він скаже. У мене було [на індивідуальну гонку] завдання “не лупити на першому колі”, а потім вже як вийде, розпланувати свої сили. Тому я з першого кола згадувала свої слова. Менше думала про стрільбу, а більше про хід. Можливо, це ще відіграло, що гарно відстрілялася”.

Хто така Анна Кривонос?

26-річна українська біатлоністка, що представляє на змаганнях Сумську область.

Кривонос проводить другий чемпіонат світу з біатлону у кар’єрі. На попередньому ЧС-2023 вона пробігла лише одну гонку.

У сезоні 2023/24 Кривонос мала шість стартів на рівні Кубка світу з біатлону. Найкращий результат — 40-ве місце в індивідуальній гонці в Естерсунді.

При цьому Кривонос двічі фінішувала у топ-10 гонок Кубка IBU: п’яте місце у масстарті-60 та дев’яте у спринті.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: