На Сумщині розслідують шахрайство із продажем фейкового авто

14.02.2024

Минулої доби на Сумщині поліцією було зареєстровано кілька повідомлень про шахрайства під час спроби громадян купити різні товари у невідомих продавців через мережу Інтернет.

До Сумського районного управління поліції звернувся житель обласного центру та повідомив, що став жертвою шахрайства. Як виявилося, чоловік на Інтернет сайті «ОЛХ»  знайшов оголошення про продаж газового котла за 20 800 гривень. Зв’язавшись з продавцем у месенджері «Вайбер», він домовився про купівлю та сплатив вказану суму на рахунок,  який вказав «продавець». Проте пройшов вже тиждень, а товар сумчанин так і не отримав. Розпочавши розслідування, поліція вже з’ясувала, що використовуючи один і той же номер телефону, аферисти аналогічно діяли на території Волинської та Харківської областей.

Молодий киянин в соціальній мережі Фейсбук знайшов оголошення про продаж автомобіля. Зв’язавшись у січні з продавцем, нібито жителем Сумщини, він домовився про купівлю авто та перерахував з власної банківської картки на вказаний йому рахунок 92 000 гривень. Наступного дня йому зателефонував «продавець» машини та повідомив, що нібито виникли труднощі з переоформленням  автівки, тому треба доплатити ще 70 000 гривень. Чоловік засмутився, та все ж вніс і цю суму вже на інший запропонований йому рахунок. Отримавши гроші, «продавець» перестав виходити на зв’язок. Збиток завданий чоловікові аферистом складає 162 000 гривень.

У місті Конотоп на одне з поштових відділень за посилкою вартістю 11 000 гривень прийшла адресатка. Проте раптом з’ясувалося,  що її посилку,  у якій нібито був новий телефон, нещодавно отримала якась жінка. Як це у неї вийшло, наразі з’ясовує поліція в рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: