Суми доєднались до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються

14.02.2024

Суми стали членом Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються.

Глобальна мережа міст ЮНЕСКО, що навчаються — це міжнародна мережа, до якої входять міста, які успішно сприяють навчанню впродовж життя у своїх громадах.

Нові міста були додані до мережі за рекомендацією експертного журі. Основними передумовами для того, щоб стати містом, що навчається, є рішуча прихильність міської адміністрації до навчання впродовж життя, а також до впровадження передового досвіду та ініціатив.

Завдяки вступу нових учасників мережа тепер включає понад 356 міст-членів з усього світу (в тому числі шість міст України вже є учасниками мережі – Київ, Мелітополь, Нікополь, Нетішин, Новояворівськ, Полтава), які діляться нововведеннями та передовим досвідом.

Окрім Сум цьогоріч до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються, доєдналися Львів та Тернопіль.

Нові члени спільно очолюватимуть кампанію #ImALifelongLearner у своїх містах. Вона покликана мобілізувати людей з усього світу, щоб продемонструвати свою пристрасть до навчання протягом усього життя. Це є центральним елементом порядку денного розвитку ООН і є важливим напрямом роботи ЮНЕСКО, що виражено в Порядку денному «Освіта-2030».

Існує п’ять основних елементів визначення ЮНЕСКО концепції навчання протягом життя. Воно має охоплювати: усі вікові групи; усі рівні освіти; усі форми навчання; усі сфери та простори навчання; різні цілі.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: