В Охтирському райвідділі поліції запрацювала система Custody Records

16.02.2024

Проєкт Custody Records поступово запроваджується в різних регіонах України – така система електронної фіксації дій, які відбуваються із затриманими особами, запрацювала і у Охтирському районному відділі поліції.

Custody Records – це одна з ефективних європейських практик, яку впроваджує Нацполіція України, та новий рівень дотримання прав людини в поліцейській діяльності. На першому поверсі підрозділу громадян зустрічатиме поліцейський фронт-офісу, який допоможе скласти заяву чи інші документи, надасть юридичні консультації.

Детальну презентацію алгоритму роботи системи провів заступник начальника Управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції Нацполіції України Володимир Захаренко. Присутнім продемонстрували спеціально оснащені приміщення, а також роботу автоматизованої системи у різних ситуаціях, які можуть виникнути у підрозділі поліції, зокрема при затриманні особи, яка підозрюється у скоєнні правопорушення.

«Ця система нівелює можливість оскарження дій поліцейського, адже всі процеси від моменту затримання правопорушника до моменту його поміщення у кімнату затриманих повністю здійснюються під відеонаглядом. Відповідним чином гарантуються права як поліцейського, так і будь-якої затриманої особи», – зазначив очільник поліції Сумщини Петро Токар.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: