На Сумщині діагностуватимуть туберкульоз за допомогою штучного інтелекту

16.02.2024

Фтизіопульмонологічні центри Івано-Франківської, Львівської та Сумської області вперше в Україні діагностуватимуть туберкульоз за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомили на сайті Центру громадського здоров’я.

Обладнання вже встановлено та використовується медичними працівниками, які пройшли тренінг із застосування систем при діагностиці ТБ у пацієнтів.

Штучний інтелект проводить автоматичний аналіз, читаючи рентген-знімки, і відображає зони потенційної патології у вигляді теплової карти легенів, що й дозволяє виявити ураження з імовірністю від 1% до 100%, зазначили у ЦГЗ.

“Центр громадського здоров’я разом з партнерами докладають усіх зусиль, щоб інновації були доступними в медичних закладах України та покращували можливості в діагностуванні людей з туберкульозом. Ми залучаємо інвестиції для застосування передових технологій, щоб бути на крок ближче до подолання туберкульозу, а також допомагаємо регіонам у впровадженні штучного інтелекту”, – прокоментувала Яна Терлеєва, завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу Центру громадського здоров’я.

Обладнання було передано у Львівську та Сумську області Центром громадського здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я та за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: