На Сумщині проходять календарні змагання другого етапу «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч»

16.02.2024

Другий – територіальний етап проводиться серед шкіл громад з 5 лютого до 30 березня, зазначила під час брифінгу директорка Департаменту освіти і науки Сумської ОВА Вікторія Гробова.

Вона повідомила, що за підсумками змагань у школах області було визначено 849 команд, які продовжать боротьбу у загальнонаціональному спортивному проєкті з 5 видів спорту: футзал, волейбол, баскетбол, спортивне орієнтування та черліденгу. Фіналісти отримають право представляти свою команду на районному рівні, який стартує у квітні. Загалом перший етап охопив понад 45 тисяч учасників, змагалося понад 2 тисячі команд.

Очільниця Департаменту підкреслила, що попри війну, прикордонні громади також знаходять можливості, щоб у безпечних умовах організовувати тренування школярів та проводити змагання.

«Діти заряджені на перемогу, вчителі, тренери та амбасадори проєкту всіляко підтримують та допомагають юним спортсменам. Вони тренуються та змагаються з неймовірним натхненням і оптимізмом, з радістю зустрічаються з друзями. Тож сподіваємося, що представники Сумщини обов‘язково будуть серед фіналістів Всеукраїнських змагань», – зазначила Вікторія Гробова.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: