Нардеп Михайло Ананченко – про безпековий договір між Україною та Німеччиною

16.02.2024

Народний депутат Михайло Ананченко прокоментував двосторонню угоду України з Німеччиною про безпекову співпрацю, яку сьогодні підписали у Берліні лідери двох держав – Володимир Зеленський та Олаф Шольц. Зокрема, парламентар наголосив на зафіксованому рекордному рівні підтримки Німеччини на 2024 рік – 7,1 мільярда євро фінансової і військової допомоги. На переконання народного обранця,  цей договір про співробітництво у сфері безпеки є безпрецедентним і засвідчує чітку позицію наших німецьких партнерів.

«Україна не мала сильніших договорів, ніж цей», — так Володимир Зеленський сказав про Договір з гарантій безпеки між Україною та Німеччиною.

В угоді зафіксовано «військовий» пакет допомоги на понад €7 млрд лише у цьому році. А ще – чітка позиція щодо санкцій, трибуналу, заморожених активів. Договір діятиме 10 років від моменту підписання, і увесь цей час Німеччина надаватиме підтримку Україні.

А ще – наше небо стане ще більш захищеним! Німеччина передає новий пакет військової допомоги на €1,1 мільярди, до якого, зокрема, увійдуть системи ППО Skyneх.

Сьогоднішнє свято – День єднання – вийшло за межі нашої країни. Україна обʼєднує цивілізований, демократичний світ у протистоянні агресору і збереженні своєї незалежності!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Це вже друга угода, після угоди з Великою Британією, яку Україна підписала на виконання Спільної декларації G7 від 12 липня 2023 року.

Нагадаємо, нардеп Михайло Ананченко назвав історичною подією візит в Україну премʼєра Великої Британії Ріші Сунака та укладення договору про безпеку. За його словами, така потужна підтримка додає впевненості українському народові на шляху до перемоги.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: