Охтирський район отримає 161 млн грн на продовження робіт на семи об’єктах з відновлення

16.02.2024

Громади Охтирського та Сумського районів продовжать реалізовувати на своїй території 11 знакових проєктів з відновлення у 2024 році, повідомила заступниця начальника Сумської ОВА, керівник робочої групи «Прозорість та підзвітність» Марія Зонова.

За її словами, область продовжує отримувати суттєву підтримку від держави. І так як громади області в минулому році не встигли завершити всі проєкти з відновлення, цьогоріч держава кошти повернула. Тож територіальним громадам надано можливість завершити усі види робіт.

«По Охтирському району ми маємо на сьогодні вже підтверджених видатків з державного бюджету – майже 161 млн грн, які будуть спрямовані на 7 проєктів, розпочатих в минулому році. Серед них знаковий проєкт – реконструкція Охтирської ТЕЦ», – розповіла Марія Зонова.

Вона також відзначила деяку пасивність громад Сумського району минулого року у питаннях відновлення. «Територіальні громади району в минулому році виступали не таким активним фронтом, як решта районів, – повідомила керівник робочої групи. – Під час зустрічі з керівництвом територіальних громад ми з начальником Сумської ОВА обговорювали питання, чому така низька активність і з’ясували кілька взаємопов’язаних факторів. І я ще раз наголошую головам громад Сумського району. Вони мають більш активно виконувати роботу з розробки проєктно-кошторисної документації, щоб ми могли звертатися за підтримкою до державного бюджету».

Для громад Сумського району видатки вже підтверджені державним бюджетом – майже 80 млн грн, які спрямовуються на 4 проєкти – в Лебединській, Миколаївській селищній та Сумській громадах.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: