У Бурині водій напідпитку намагався відкупитися від поліції

16.02.2024

Вчора працівники сектору реагування патрульної поліції відділення поліцейської діяльності № 1 (м. Буринь) зупинили автомобіль «Dewoo Nexia» під керуванням 34-річного місцевого мешканця. У ході спілкування патрульні відчули від керманича запах спиртного, тому запропонували пройти тест на алкогольне спʼяніння за допомогою газоаналізатора чи проїхати до найближчої лікарні.

Тоді водій зізнався, що дійсно сів за кермо нетверезим і, бажаючи уникнути відповідальності, запропонував поліцейським «загладити» ситуацію і не складати адміністративні матеріали відносно нього.

Незважаючи на відмову та неодноразове попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі, чоловік наполягав на своєму. Всі дії зловмисника були зафіксовані на боді-камери поліцейських.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Наразі досудове слідство триває.

Крім того, відносно водія патрульні склали адміністративний протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: