У Сумах відбувся чемпіонат області з вільної боротьби

17.02.2024

У п’ятницю, 16 лютого, у Сумах відбулись змагання борців серед юнаків та дівчат. Ці змагання є відбірковими до чемпіонату України, який відбудеться на початку березня у місті Ужгород.

Про це повідомив Олександр Бондар, головний суддя змагань.

На сумський килим вийшли спортсмени з Сум та Лебедина, Бурині та Липової Долини, Ромен та Недригайлова.

Обласний центр представляли вихованці п’яти шкіл вільної боротьби. В одній з них – сумській міській дитячо-юнацькій спортивній школі з вільної боротьби – працює тренер Олександр Скварча. На турнір він представив п’ятнадцять борців: “Всі хлопці налаштовані на перемогу. У будь-якому випадку виходять, щоб перемагати. А боротьба покаже”.

Вихованці Олексія Сахненка з Бурині тиждень тому брали участь у чемпіонаті Сумської області з греплінгу та панкратіону. Нині троє його борців змагатимуться на чемпіонаті з вільної боротьби.

“У нас попереду чемпіонат України з греплінгу. Тут дуже гарно можна подивитися на їхні помилки. В плані проходів, посадок, наших кидків. Попрацювати, щоб зайняти місця, відібратися в збірну України, попасти на чемпіонати світ”, — розповів Олексій Сахненко, тренер з м. Буринь.

На сумський килим вийшли не лише спортсмени Сумщини. Участь у змаганнях взяли й представники двох харківських клубів. Один з них – “Колізей” – представляє Андрій Євтіфєєв. Два місяці тому він та його вихованці брали участь у відкритому чемпіонаті міста Суми. Сьогодні вони повернулися, щоб поборотися за медалі обласних змагань.

“Нам дуже приємно сюди приїжджати. Дуже дружний колектив, дуже прекрасна атмосфера. Ми завжди підтримуємо і дуже раді завжди бачити наших колег на змаганнях. Минулого разу ми привезли сюди одинадцять спортсменів. Сьогодні ми вже привезли шістнадцять спортсменів. Тоді у нас було, якщо не помиляюсь, дев’ять медалей. Сьогодні ми маємо надію що буде не менше”, — говорить Андрій Євтіфєєв, тренер харківського клубу “Колізей”.

У двох вікових категоріях спортсмени Андрія Євтіфєєва вибороли дванадцять медалей — сім “золотих”, одну “срібну” та чотири “бронзових”.

Троє вихованців Олексія Сахненка здобули одну “бронзову” медаль.

З п’ятнадцяти “вільників” Олександра Скварчі маємо одне “золото” і одну “бронзу”.

Усього на килимі боролись 130 спортсменів вікових груп U-15 та U-17. Протягом змагального дня вони розіграли двадцять один комплект нагород.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: