Новим керівником лікарні №5 у Сумах призначили чиновницю з корупційним минулим

17.02.2024

Скандальна подія у медичному світі Сум відбулася вчора – у клінічній лікарні №5 голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко представив нового червогово керівника! Тепер в.о. директора лікарні – Віта Володимирівна Лапоногова, яка раніше була заступником директора з економічних та загальних питань.

І це надзвичайно цікаво, оскільки Віта Володимирівна вже має за плечима певний “цікавий” досвід у сфері управління, особливо коли мова йде про фінансові питання. Хто б не хотів мати такого експерта у голові медичного закладу?..

Колектив пʼятої лікарні, певно цього б не хотів, особливо, якщо у минулому Віта Володимирівна знаменита була скандальною історією з хабарів. 

Як повідомили сумські телеграм-канали, історія про Лапоногову тягнеться ще із 2012 року. Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники УБОЗ виявили факт зловживання чиновницею службовим становищем у період із травня по серпень 2012 р. вона вимагала та отримувала хабарі у розмірі 200-1000 грн. від директорів дитячих садків та шкіл міста. За чотирма епізодами було складено протокол про корупційні дії. Його й розглянули у суді 11 грудня 2012 року.

Наступного дня після суду, 12 грудня, заступника начальника управління освіти Віту Лапоногову звільнили за згодою сторін.

Віта Лапоногова працювала на посаді заступника начальника управління освіти та науки з жовтня 2011 р. та займалася в управлінні економічними питаннями.

Як стало відомо, у колективі пʼятої лікарні вже почали побоюватися, що їм “за старою схемою” пані Лапоногової, доведеться щомісячно відчисляти із своєї зарплатні на певні потреби нової керівниці, а може і не тільки її…

Також виникає логічне питання: Хто дає такі “гарні” кадрові поради керівнику міста Олексію Дрозденку, що він то одну скандальну кандидатуру підпише, то іншу? Невже важко перед тим як щось підписувати, хоча б прочитати та проаналізувати ситуацію, щоб потім не було соромно за зроблене?

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: