На Сумщині шахрай, назвавшись працівником банку, видурив у пенсіонерки 20 000 гривень

20.02.2024

До Роменського районного відділу поліції із заявою про злочин звернулася 60-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що їй у вихідний день зателефонував невідомий, який у розмові назвався працівником банку «з центрального офісу в місті Дніпро».

Чоловік повідомив, що нібито жінці протягом тижня надходило СМС-повідомлення щодо необхідності проходження нею «переідентифікації». Та зауважив, що якщо вона цього не зробить, то всі її банківські картки будуть заблоковані, і, щоб їх потім розблокувати, жінка змушена буде сплатити штраф у сумі 980 гривень. Після всього сказаного невідомий співрозмовник раптом змінив гнів на милість і сказав пенсіонерці, що тут нічого складного немає, і він їй допоможе у розв’язанні проблеми. Для цього треба лиш піти до найближчого банкомату, «щоб у банку її могли побачити по відеокамері та ідентифікувати». Жінка повірила невідомому співрозмовнику та пішла з дому до найближчого банкомата, при цьому той весь час підтримував з нею розмову за допомогою телефону, не даючи ні на мить відволіктися.

Коли жінка опинилася перед банкоматом, співрозмовник повідомив їй, що для «переідентифікації» їй необхідно зняти 20 000 гривень з картки та через термінал покласти їх на новий рахунок, який їй шахрай і продиктував.

Виконавши всі умови, потрібні для «переідентифікації», жінка повернулася до банкомата, щоб перевірити баланс на своїй картці та з жахом дізналася, що гроші на картку не повернулися. Тож у жінки тільки й залишилися неприємні спогади та чек з терміналу про те, що вона власноруч відправила невідомому аферисту великі гроші.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці нагадують громадянам про увагу та обережність у спілкуванні з невідомими людьми. Довірливість може занадто дорого вам коштувати.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: