На Сумщині чоловік викрав дві ікони і намагався їх продати в Харкові

20.02.2024

За даними слідства, 39-річний чоловік проник до одного із домоволодінь у м. Тростянець. Знаючись на старовинних речах, зловмисник поцупив саме те, що становить цінність: ікону «Святого Миколая Чудотворця в житії» та «Храмову ікону Казанської Богородиці».

Довго не роздумуючи, підозрюваний направився до міста Харків, де збув крадене до магазину антикваріату, за що отримав чималу суму грошових коштів, адже заявлена матеріальна цінність ікон складає близько 3000 доларів США.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів та першочергових слідчих дій, правоохоронці виявили оголошення з продажу схожих ікон на одному із сайтів, що в подальшому дало змогу вийти на слід зловмисника.

Викрадені ікони поліцейські вилучили та повернули потерпілій.

Наразі слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури вже повідомили крадію про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням до житла, в умовах воєнного стану). Відносно чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: