“Від того, що накипіло, пішов грати”: як музикант з початку повномасштабного вторгнення грає на вулицях Сум

21.02.2024

Сумський музикант Володимир Сакунов грає на саксофоні на вулицях міста. В його репертуарі – гімн України, “Калина” та інша українська музика. Каже: пішов грати на вулицю, щоб висловити свої емоції після вторгнення і збирати гроші для ЗСУ.

Володимир Сакунов розповідає: з весни до осені грає на вулицях Сум, збирає гроші на ЗСУ. Говорить, на початку вторгнення сам намагався вступити до війська: “Як мені сказали: “Йдіть, діду, без вас обійдемся”. До війська не взяли. Від того всього, що накипіло, я пішов на вулицю грати”.

Спочатку у дворі своєї багатоповерхівки грав гімн, потім сформував музичну програму і став грати на вулицях. Люди, каже, реагують по-різному: “Коли підходили, дякували. І плакали. Все було. І матюкали. Починав з “України” Петриненка, всім відома мелодія, а закінчував “Калиною”, гімном. Коли гімн грав, так за весь час тільки одна людина стала, поклала руку, і це був військовий”.

Володимир Сакунов із 1975 року був керівником сумського ансамблю “Лабіринт”. Аби зараз підтримувати форму, облаштував у підвалі свого будинку кімнату для репетицій.

“Якщо день не пограв, то все, потім треба 2-3 дні надолужувати, вже вік не той. Якщо ти себе вважаєш більш-менш десь поряд з цією професією музиканта, то кожного дня, ніяких вихідних-відпусток не може бути у музиканта. Грати вдома, у квартирі – це називається “смерть сусідам”. Не в кожного вистачить витримати, коли не попав, “кіксонув” гамми, які ніхто не хоче слухати”, — ділиться чоловік.

Навесні, каже пан Володимир, знову вийде на вулиці міста зі своєю музичною програмою.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: