Готуємо скумбрію в духовці

21.02.2024

Скумбрія - це відома риба з чудовим смаком та корисними властивостями. Вона часто стає об’єктом уваги для гурманів, які цінують натуральний смак морських дарів. Скумбрія в духовці може бути приготована по різноманітним рецептам, але ми хочемо запропонувати топ-3 найсмачніших та найпростіших способів приготування цієї риби.

Скумбрія в духовці з цитрусовими та спеціями.

Інгредієнти:
  • Скумбрія (2-3 шт.)
  • Лимон або апельсин (1 шт.)
  • Оливкова олія (2 ст. л.)
  • Сіль, перець, суміш сухих трав (за смаком)
Інструкція:
  1. Рибу добре промити та обсушити.
  2. Нарізати цитрусовий фрукт тонкими кружечками.
  3. Спочатку обсмажити рибу на сковороді на оливковій олії з обох сторін до золотистого кольору.
  4. Переложити смажену скумбрію в форму для запікання, приправити сіллю, перцем та сумішшю сухих трав.
  5. На верхню частину кожного шматка риби покласти кружечки цитрусового фрукта.
  6. Запікати в духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 15-20 хвилин.
Цей рецепт подарує вашій скумбрії неперевершений аромат та смак.

Маринована скумбрія зі спеціями та зеленню.

Інгредієнти:
  • Скумбрія (4 шт.)
  • Лимон (1 шт.)
  • Часник (3-4 зубчики)
  • Зелена цибуля (пів пучка)
  • Спеції: чорний перець горошком, гвоздика, лавровий лист, коріандр (за смаком)
  • Сіль (за смаком)
  • Оцет (3 ст. л.)
  • Оливкова олія (3 ст. л.)
Інструкція:
  1. Рибу очистити від внутрішніх органів, добре промити та обсушити.
  2. Підготувати маринад, змішавши оцет, оливкову олію, пресований часник, сіль та спеції.
  3. Порізати лимон тонкими кружечками.
  4. Кожну рибину покласти на фольгу, в середину покласти кілька кружечків лимона та декілька стебел зеленої цибулі.
  5. Зверху на рибу нанести маринад.
  6. Завернути рибу в фольгу та залишити на кілька годин в холодильнику для маринування.
  7. Потім запікати у попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів Цельсія протягом 30-40 хвилин.
Цей рецепт дозволить насолодитися ніжним смаком маринованої скумбрії з ароматними спеціями.

Скумбрія фарширована овочами та сиром.

Інгредієнти:
  • Скумбрія (2 шт.)
  • Помідор (2 шт.)
  • Солодкий перець (1 шт.)
  • Цибуля (1 шт.)
  • Сир твердий (100 г)
  • Зелень (кинза, петрушка)
  • Сіль, перець, суміш сухих трав (за смаком)
Інструкція:
  1. Овочі порізати соломкою, сир натерти на тертці.
  2. Рибу вимити, просушити, надірвати черево, вийняти кістки та шкіру.
  3. Солити, приправити перцем, посипати травами.
  4. Вкласти у рибу овочі та сир
  5. Запікати у попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів Цельсія протягом 30 хвилин.

Що після приготування

Після приготування дайте скумбрії трошки відпочити перед подачею на стіл. Це дозволить рибі трошки охолонути, а смаковим рецепторам розкритися на повну потужність.

Подаємо скумбрію, прикрашаючи її зеленню та лимоном для більш гарного вигляду. Також можна додати приправлені овочі чи пюре зі свіжих овочів як гарнір.

Насолоджуйтеся вашими творіннями разом з сім’єю та друзями, ділячись радістю та смаколиками. Як стверджує блог Комфі, готування - це не лише про створення їжі, але й про спільне часом проведення та насолоду смаком кожного ковтка.

З цими топ-3 рецептами приготування скумбрії ваші страви завжди будуть смачними та ароматними. Не соромтеся експериментувати, додавати свої улюблені інгредієнти та надавати вашій страві особливого шарму. Насолоджуйтеся кулінарним процесом та збагачуйте ваше життя новими кулінарними враженнями!

Інші новини:

Коментарі: