У Шостці підвал багатоповерхівки перетворили на культурно-просвітницький простір

22.02.2024

У минулому році один із підвалів багатоквартирного будинку Шостки силами його мешканців перетворився на пункт обігріву, а потім на «Пункт незламності». Місцева влада забезпечила всім необхідним: буржуйкою, дровами, електрогенератором, тощо.

Згодом «Пункт незламності» став культурно-просвітницьким простором. Ініціативні мешканці будинку організовують тут дитячі свята, майстер-класи, перегляди фільмів, проводять цікаві лекції. А ще – облаштували куточок для роздільного збору сміття, яке потім здають на переробку. Отримані кошти витрачають на благоустрій двору, подарунки для дітлахів тощо.

Вже вдруге до дітей та дорослих у “Пункт незламності” приходить тренер, кандидат у майстри спорту з шашок Владислав Зимовець. Спочатку він розповідає про правила гри в шашки, показує на дошці цікаві комбінації, потім проводить одночасну гру зі всіма учасниками і як кульмінація заходу – гра у шашки один з одним вже самих дітей.

Найменшому учаснику майстер-класу гри в шашки, Даміру Гуленку, три рочки. Він прийшов з мамою і татом вболівати за старшого брата Макара та й сам взяв з собою шахівницю, щоб позмагатися у грі, звичайно, з маминою допомогою.

“Прийшов сюди, тому що мене зацікавила сама гра і як вона взагалі працює. А ще – дуже добре проводити тут з друзями час”, – ділиться Макар Гуленок.

Його товариш Костянтин Кузнєцов – досвідчений ігрок, він зізнається, що не раз перемагав в шашках свого батька й молодшого брата: “Для мене ця гра цікава, можливо чомусь навчусь новому”.

Після одночасної гри з тренером, всі учасники зрозуміли, що їм треба ще багато чому навчитися, адже рахунок сказав сам за себе – чиста перемога Владислава Григоровича.

“Я гідно програю, але вірю в подальшу свою перемогу і всіх нас”, – говорить Дар’я Саєнкова.

Тренер з шашок Владислав Зимовець ділиться враженнями після сеансу гри і майстер-класу з молодю: “Дітей прийшло багато, видно, що є зацікавленість. Будемо займатися й надалі, прийматимемо участь у міських змаганнях, обласних і всеукраїнських”.

Завершився майстер-клас з шашок смачною піцею і веселим спілкуванням з друзями.

shostka-news.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: