Незабезпеченість фінансування по комунальним закладам Сумщини – 195 млн грн

22.02.2024

У Сумській обласній раді відбулося спільне засідання двох постійних комісій – з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, міжнародного та міжрегіонального співробітництва; з питань охорони здоров’я, освіти, науки, культури, туризму, спорту, молодіжної політики, соціального захисту населення, переміщених осіб, учасників АТО (ООС) та членів їх сімей, материнства та дитинства.

Як поінформував перший заступник голови Сумської військової адміністрації Тарас Савченко,  незабезпеченість фінансування по комунальним закладам складає 195 млн грн, а не 250 млн грн як на початок лютого.

«Ми працюємо у цьому напрямку, наразі виділено 36,5 млн грн на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для закладів. Розробляється проєкт розпорядження на виділення додаткових 30 млн грн, що будуть спрямовані на харчування та зарплату персоналу. Таким чином ми повністю забезпечимо фінансові потреби закладів включно з квітнем поточного року. Далі робота продовжиться», – розповів посадовець.

Також він зазначив, що виділено 3,5 млн грн для Сумської обласної дитячої клінічної лікарні на ремонт приміщення під встановлення комп’ютерного томографа, який надійде від Міністерства охорони здоров’я.

«Сьогодні не вистачає коштів на найнеобхідніші статті видатків у медичних закладах – оплату комунальних послуг, енергоносіїв, харчування, виплати заробітної плати, – зазначив голова комісії з питань охорони здоров’я Магомед Галаєв. – Депутати обласної ради, через зміни в законодавстві, наразі не впливають на формування бюджету. Але ми не можемо не реагувати на звернення керівників комунальних установ, пов’язані з цими проблемами, бо несемо відповідальність за функціонування закладів і якісне надання ними допомоги жителям Сумщини. Ми маємо впливати на ці процеси, мати розуміння перспектив і шляхів вирішення проблем. Тому такі спільні засідання в перспективі повинні проходити постійно, аби не допустити негативних наслідків».

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: