У Конотопі чоловік втратив 170 тисяч гривень після розмови з “банкіром”

23.02.2024

Минулої доби до поліції надійшло 9 звернень від мешканців Сумської області про вчинення щодо них шахрайських дій. Загальна сума втрачених коштів потерпілими склала понад 386 тисяч гривень.

У Шостці на мобільний номер потерпілої зателефонував невідомий, який назвався працівником банку. Далі голос зі слухавки повідомив, що заявниці потрібно провести інтенсифікацію карток і зробити всі дії, що він буде казати. Заявниця погодилася і виконала все, що їй говорив невідомий чоловік. Жінка вже й не пам’ятає, які саме дії виконувала, але оговтавшись, зрозуміла, що втратила більш ніж 116 тисяч гривень.

У Конотопі до заявника зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником служби безпеки банку. Шахрай повідомив, що банківські картки заявника заблоковано, а для їх розблокування потрібно ввести спеціальну комбінацію цифр. Його банківський мобільний додаток було заблоковано, а після його розблокування чоловік виявив, що з його рахунку зникло близько 170 тисяч гривень.

Також кілька повідомлень стосувалося бажання потерпілими отримати грошову допомогу. Вони переходили на різноманітні посилання, які бачили у месенджерах та виконували інструкцію, стосовно того, що потрібно здійснити для отримання допомоги. Після вказання персональних даних карток, заявники отримували сповіщення про самовільне зняття коштів з їх рахунків.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: