Сумський виш поглиблює партнерські зв’язки з Індією

24.02.2024

23 лютого Сумський державний університет підписав меморандум про співпрацю з Університетом Махатми Джіотіби Пхуле Рохілкханд (м. Барейлі, Індія). Офіційна церемонія відбулася в онлайн-форматі.

Як відзначив ректор СумДУ Василь Карпуша, університет має довготривалу історію партнерства з освітніми установами Індії. До початку повномасштабного вторгнення студентська спільнота з Індії була найчисельнішою.

З Університетом Махатми Джіотіби Пхуле Рохілкханд СумДУ пов’язує співпраця з професором Бхолою Кханом, який уже впродовж 5 років одночасно працює і на кафедрі економічної кібернетики. Тож є амбасадором в Індії для поглиблення зв’язків з Cумським державним університетом.

Колаборація між університетами у межах меморандуму передбачає широкий спектр спільних освітньо-наукових активностей, зокрема, за програмами віртуальних класів, академічної мобільності, що відкриває двері для студентів та викладачів обох закладів, які бажають отримати міжнародний досвід, поглибити свої знання та розвинути професійні навички.

Меморандум про взаєморозуміння створює основу для співпраці в галузі освіти, наукових досліджень та обміну досвідом між двома університетами. Тож, здобувачі освіти, викладачі та науковці з обох університетів матимуть можливість спільно працювати над проєктами, обмінюватись знаннями та дослідницькими результатами.

Університет Махатми Джіотіби Пхуле Рохілкханд – державний університет в штаті Уттар-Прадеш місті Барейлі, Індія. Заснований у 1975 році як Університет Рохілкханд, а в серпні 1997 р. був перейменований на Університет Махатми Джйотіби Пхуле Рохілкханд на честь соціального реформатора Махатми Джйотіби Пхуле. Університет має 6 факультетів: інженерно-технологічний факультет, передових соціальних наук, менеджменту, освіти та суміжних наук, юридичний, прикладних наук.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: