У центрі Сум укриття затопило водою: влада не реагує

26.02.2024

Жителі по коліно у воді перечікують тривоги у підвалі.

Про це повідомив народний артист України Ігор Левенець у Фейсбуці.

“Майже рік мешканці багатоквартирного будинку вимушені під час оголошення повітряних тривог спочатку натягнути гумові чоботи аби дістатися затоплених підвалів, які з початку російської агресії використовують як укриття. Департамент інфраструктури Сумської міської ради на звернення людей аж ніяк не реагує, відмовившись навіть провести обстеження і скласти відповідний акт.

Вірогідно чекають поки змиє з їхньої землиці і той будинок і тих людей?!” – написав він.

Також він оприлюднив звернення мешканців:

“Повторно звертаємося з приводу надзвичайної ситуації яка склалася у зв’язку із підтопленням ґрунтовими водами підвальних приміщень і теплопункту багатоквартирного житлового будинку, розташованого за адресою: м. Суми, 1-а Набережна річки Стрілка, будинок № 24.

Зазвичай такі підтоплення відбувалися доволі рідко (не кожного року) і не тривалі, як правило, навесні під час танення снігу та восени під час тривалих дощів.

Цього ж року вода не сходить з квітня 2023 року і по теперішній час.

Мешканці будинку власними силами намагалися відкачувати воду побутовим насосом, але вода прибуває знов і знов.

З початку повномасштабної російської агресії, під час оголошення повітряних тривог ці підвальні приміщення постійно використовуються мешканцями як укриття. У зв’язку з підтопленням переховування людей стає неможливим або відбувається в екстремальних умовах. Підмив фундаменту несе шкідливі наслідки житловому будинку і загрозу його руйнування.

На попереднє наше звернення у Департамент інфраструктури міста 12.10.23 надійшла відповідь за підписом в.о. директора Департаменту Євгена Бровенка з відмовою у проведенні обстеження. Принагідно зазначаємо, що рівень затоплення підвальних приміщень і теплопункту значно підвищився.

Наполягаємо у зв’язку з вище викладеним таки створити відповідну комісію, провести обстеження підмиву фундаменту будинку та скласти відповідний акт.

З повагою і надією мешканці будинку”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: