У Сумах вибухотехніки поліції обстежили судову установу, де виявили підозрілий предмет

28.02.2024

Днями до поліції надійшло повідомлення про виявлення в одному з судів на території обласного центру підозрілої коробки. Прибувши на місце, мобільна група відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області перевірила знахідку на мінно-вибухову небезпеку.

На час проведення перевірки поліцейські попросили працівників установи та відвідувачів покинути всі приміщення будівлі. Переконавшись у відсутності людей, які могли б постраждати у разі ймовірного вибуху, сапери поліції взялися до роботи. Перевірили знахідку металодетектором, і той показав наявність металу. Потім просвітили коробку спеціальним рентгеном, та виявили, що вибухонебезпечних речовин у ній немає. А метал в середині «показувала» звичайна фольга.

Після проведеної перевірки та скасування небезпеки працівники суду знову повернулися до роботи.

«У такій ситуації працівник цієї установи, який виявив у приміщенні загального доступу залишений чи забутий кимось підозрілий предмет, діяв абсолютно правильно. Повідомив про знахідку своє керівництво та поліцію. За таким алгоритмом радимо діяти всім громадянам у разі виявлення ними будь-яких підозрілих предметів, пакунків, коробок, валіз, сумок, ящиків і т.п., в тих місцях, де таких речей не повинно бути. Радимо пам’ятати, що йде війна, і можуть бути можливі не тільки обстріли, а й, наприклад, приховані небезпеки у вигляді терористичних загроз, встановлення мін «сюрпризів» тощо. Пам’ятайте про це, і вчасно повідомляйте поліцію, не торкаючись таких предметів самостійно», – нагадав про правила поведінки з підозрілими предметами начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: