На Сумщині запрацювала багатоканальна мережа МХ-7

29.02.2024

Про важливі події, нові тенденції та виклики під час брифінгу в Офіційному медіа-центрі розповіла представниця Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Лариса Якубенко.

За її словами, над розбудовою інформаційного простору Сумщини працюють декілька державних інституцій: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Сумська обласна військова адміністрація, Концерн РРТ, ДП «Український державний центр радіочастот».

«З початку року відбулися важливі позитивні зміни в інформаційному просторі області, – акцентувала увагу Лариса Якубенко. – У рамках реалізації Дорожньої карти розбудови інформаційного простору Сумщини було побудовано 2 додаткові вежі на прикордонних територіях Дружбівської та Краснопільської громад. Цей важливий проєкт було успішно реалізовано протягом 6 місяців».

Окрім того, відбувся конкурс на вільні радіочастоти у населених пунктах Сумської області. Переможцем на мовлення на частоті 88,6 МГц у місті Суми стало «Громадське радіо». Таким чином в обласному центрі стало на 1 радіостанцію більше.

«З минулого року в тестовому режимі працює багатоканальна мережа МХ-7, що має загальнонаціональне покриття. Ємність мережі – 12 програм. Національною радою були проведені конкурси, переможцями якого стали 7 телекомпаній. До мультиплексу відповідно до тимчасовому дозволу на мовлення увійшла «Армія ТБ», – зазначила Лариса Якубенко.

За її словами, 5 переможців конкурсу уже підписали угоди з Концерном PPT на трансляцію програм.

Національною радою також оголошено конкурси на вільні радіочастоти у Білопіллі та Сумах для розвитку регіональних та загальнонаціональних мереж. Гранічний термін цих конкурсів заплановано до 24 липня 2024 року.

Під час брифінгу Лариса Якубенко звернула увагу на нові тенденції у розбудові інформаційного простору Сумщини. Згідно з чинним законодавством, україномовна версія сайтів має завантажуватися за замовчуванням, а також заборонено розміщувати матеріали російською мовою на україномовних версіях сайтів.

Окрім того, з 1 квітня 2024 року свідоцтва друкованих медіа та інформаційних агентств, видані раніше органами юстиції, втратять чинність, а безреєстраційна діяльність буде заборонена, повідомили в ОВА.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: