На Сумщині батькові полеглого офіцера-прикордонника вручили державну нагороду

02.03.2024

5 липня 2023 року старший лейтенант Олександр Єрмоленко з позивним «Водолій» виконував бойове завдання в районі населеного пункту Новоєгорівка, що на Луганщині. Під час обстрілу противником позицій прикордонників з танку один зі снарядів розірвався біля офіцера, в результаті чого він отримав поранення, несумісні з життям.

28 вересня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України офіцер-прикордонник Олександр Єрмоленко посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагороду батькові вручив заступник начальника Сумського прикордонного загону з персоналу полковник Сергій Любашевський.

Старший лейтенант Олександр Єрмоленко народився 15 лютого 1992 року в місті Глухові Сумської області. У 2021 році Олександр Єрмоленко закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та був розподілений для подальшого проходження служби до лав Державної прикордонної служби України.

У перші дні повномасштабного вторгнення Олександр Єрмоленко із побратимами з Житомирського прикордонного загону захищали підступи до Києва. Останні три місяці Олександр протистояв окупантам на Луганщині.

Олександр був цілеспрямований, розумний, відповідальний та товариський. Це був грамотний, надійний командир. Він воював за свою Батьківщину, за майбутнє своїх дітей, мстився за усіх загиблих побратимів, тому, як воїн, не знав жалю до найманців кремлівського диктатора, нищив їх прицільним вогнем – таким його характеризують побратими.

Олександр Єрмоленко планував майбутню кар’єру, вступив до магістратури Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

До повномасштабної війни чоловік займався біатлоном і кікбоксингом, виступав на змаганнях різного рівня, тому його знає спортивна спільнота України.

31-річного офіцера-прикордонника з війни не дочекалися батьки, дружина та троє діток.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: